İşçiye yapılan eğitim masraflarının istenmesinde temel kriterler nelerdir?
Yargıtay kararını incelediğimizde, eğitim masrafının işçiden geri istenmesi hususunda şunları söyleyebileceğimizi görürüz: İşçiye verilen bir eğitim k…
Hangi günler kıdem tazminatına dahil olur, hangileri olmaz?
Kıdem tazminatı, feshe bağlı haklardan olsa da, iş sözleşmesinin sona erdiği her durumda talep hakkı doğmamaktadır. 4857 sayılı İş Kanunu’nun 120. maddesi hükmüne göre, …
İşinizden memnun musunuz yoksa çalışmak için kendinizi zorluyor musunuz?
Çalışanların, işe ve çalışmaya ilişkin tepkileri işe yönelik tutumlarını oluşturur; işe yönelik bu tutumlar da olumlu veya ol…
Mobbing nedir?
Mobbing nedir? “Mobbing” terimi, bir kişiyi taciz etmek, sindirmek, rahatsız edici davranışlarda bulunmak gibi düşünceler içinde bulunan kişi veya bir grup kişiyi ifade eder. Bu kişi ve kişilerin kası…
4857 Sayılı iş kanunu 2. Madde
Madde 2 (TANIMLAR) Bir iş sözleşmesine dayanarak çalışan gerçek kişiye işçi, işçi çalıştıran gerçek veya tüzel kişiye yahut tüzel kişiliği olmayan kurum ve kuruluşlara işveren, işçi ile işveren arasında kurulan ilişkiye iş ilişkisi denir. İşveren tarafından mal veya hizmet ü…
4857 Sayılı iş kanunu 1. Madde
Madde 1 (Amaç ve Kapsam) Bu Kanunun amacı işverenler ile bir iş sözleşmesine dayanarak çalıştırılan işçilerin çalışma şartları ve çalışma ortam…